News

Fundació Tom Sharpe
28 de noviembre

Hasta el 22 de diciembre se puede visitar en la Biblioteca del Campus Barri Vell la exposición que organiza la Cátedra Tom Sharpe en torno al novelista británico. Una muestra que tiene como objetivo dar a conocer la destacada figura de Tom Sharpe, uno de los novelistas británicos más populares del siglo XX, que vivió los últimos años de su vida en Llafranc.

07/06/2023
Fundació Tom Sharpe

Presentada la esperada biografia de Tom Sharpe

18 de maig
Fundació Tom Sharpe

Entrega de la 6a edición del premio escolar de redacción en llengua inglesa Tom Sharpe

Dijous 18 de maig
Fundació Tom Sharpe

Miquel Martín i Serra publica una biografía de Tom Sharpe

Portada de “Fragmentos de inexistència. Una biografía de Tom Sharpe”

18 de març
Fundació Tom Sharpe

Homenatge al escriptor Vicenç Pagès

17 de març
Fundació Tom Sharpe

Palafrugell dedica un espai a Tom Sharpe

11 de març de 2023
Fundació Tom Sharpe

Miquel Berga parla sobre les Revoltes frustrades a la Granja dels Animals

7 de març de 2023
Fundació Tom Sharpe

Trobada de fundacions culturals

La Fundació Tom Sharpe, representada per Montserrat Verdaguer, va participar el passat 7 de març, a Banyoles a la trobada “Fem xarxa, creem oportunitats! La trobada de les fundacions culturals de Girona”, un acte que va reunir diverses fundacions gironines de diversos àmbits del sector cultural, així com a representats de l’administració autonòmica i local.

4 de març de 2023
Fundació

Inici de les “Lliçons de Literatura anglesa”

04/01/21
r

Anagrama reúne en un volumen todas las novelas protagonizadas por Henry Wilt

Dijous 29 d'octubre
Fundació Tom Sharpe

Es renova el conveni amb l’Ajuntament de Palafrugell

La Fundació Tom Sharpe i l’Ajuntament de Palafrugell han renovat el conveni de col·laboració per donar visibilitat del pas de l’escriptor britànic per la localitat empordanesa, on va residir l’última etapa de la seva vida.

Dijous 10 de setembre
Fundació Tom Sharpe

A punt per a iniciar les activitats de la Càtedra Tom Sharpe

El director de la Càtedra Tom Sharpe, Xavier Pla, la presidenta de la Fundació, Montserrat Verdaguer, la patrona, Rosa Regàs, i en Miquel Martin Serra es van reunir el dijous 10 de setembre a Llofriu per a parlar de l’inici de les activitats de la Càtedra Tom Sharpe.

Dijous 3 de setembre
Fundació Tom Sharpe

La Fundació es reuneix per programar les activitats d’aquest curs

El dijous 3 de setembre, la presidenta de la Fundació, Montserrat Verdaguer, el vicepresident, Jose Mª Pérez-Collados, i la patrona, Anna Caballé, es van reunir a Girona per programar les activitats de la Fundació.

Miércoles 3 de junio
Fundació Tom Sharpe

Xavier Pla director de la Cátedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona

El pasado 20 de mayo se firmó el convenio entre la Fundació Tom Sharpe y la Universitat de Girona para la creación de la Cátedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona. Nombrando al historiador Xavier Pla, director de la misma.

Dissabte 8 de febrer
Fundació Tom Sharpe

Conferència de Miquel Berga sobre George Orwell

El dissabte 8 de febrer, Miquel Berga, professor de la Universitat Pompeu Fabra, va fer una conferència sobre George Orwell en un acte organitzat conjuntament per la Biblioteca de Palafrugell, la Fundació Josep Pla i la Fundació Tom Sharpe.

16 de maig de 2019
Biblioteca Mercè Rodoreda

El cicle Tresors de la Literatura de Platja d’Aro dedicat a Tom Sharpe

El cicle Tresors de la Literatura de la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro va estar dedicat a Tom Sharpe. La sessió va anar a càrrec de Montserrat Verdaguer, directora de la Fundació Tom Sharpe i Miquel Martín. A la xerrada s’hi va tractar l’obra i vida de Tom Sharpe fent especial menció a la seva novel·la més coneguda, Wilt.

28 d' Abril de 2015
CB TV

Tom Sharpe. El recorregut per el seu llegat literari

Lluís Molinas entrevista a Montserrat Verdaguer (Fundació Tom Sharpe) juntament amb Xavier Rocas, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell. Recorren la història de la Fundació així com la vida de Tom Sharpe a través de tot el seu llegat.

23 de març de 2015
Fundació Tom Sharpe

Constitució de la Fundació Tom Sharpe

El 23 de març de 2105, es reuneixen: Mª Prat Sàbat, Isabel Verdaguer, José Mª Pérez-Collados, Xavier Rocas i Montserrat Verdaguer per iniciar la Fundació Tom Sharpe. En veiem el moment de la signatura.

24 de març de 2015
Fundació Tom Sharpe

Presentació de la Fundació Tom Sharpe

Montserrat Verdaguer, Juli Fernández Iruela i Xavier Rocas Gutiérrez presenten La Fundació Tom Sharpe i els seu propòsit. La Fundació difondrà el llegat Literari de l’escriptor arreu de Catalunya i del món.

4 d'octubre de 2014
Fundació Tom Sharpe

Benvolgut Tom. Imatge de Tom Sharpe a través de Montserrat Verdaguer

Montserrat Verdaguer, íntima amiga de l’escriptor, és acualment la marmessora de tota la seva obra i la responsable d’escriure’n la seva biografia. De forma íntima i personal, Montserrat Verdaguer, ens explica com era Tom Sharpe no només com a escriptor, sinó també com a persona.

14 de Juny de 2013
Fundació Tom Sharpe

Els ultims dies de Tom Sharpe a la Costa Brava

Un retrat de Tom Sharpe sobre la seva estancia a Llafranc. Es mostra com era la seva vida allà, amb quina gent es rodejava, què va significar per a ell estar on estava i de quina manera va deixar empremta en el territori.

8 de març de 1995
Canal 33

Tom Sharpe a l’Hotel Llevant

Tom Sharpe va protagonitzar una entrevista el 1995 a L’hotel Llevant de Llafranc, el que va ser la seva residència desde el primer moment en que va arribar a Llafranc fins que va comprar la seva propia casa a la població. Descobrim la seva vida a l’hotel així com el seu entorn on creava les seves obres.