La Fundació

La Fundació Tom Sharpe és una entitat sense ànim de lucre que té la voluntat de potenciar l’estudi i la promoció de l’obra literària de l’escriptor, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional. La Fundació es regeix pels seus estatuts i per les disposicions que estableix el Patronat. La Fundació Tom Sharpe rep el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona.

President

Montserrat Verdaguer Clavera

Llicenciada en Medicina i Cirugía Universitat de Barcelona 1977. Especialista en Neurologia Universitat de Barcelona 1982. Especialista en Psiquiatria Hospital San Juan de Dios Barcelona 1986. Marmessora llegat Tom Sharpe

Vicepresident

José Maria Pérez-Collados

Catedràtic d’Historia del Dret Universitat de Girona. Anteriorment, investigador titular a la Universitat Nacional Autónoma de México i varies Universitats de Chile, a la Universitat de Zaragoza, Universitat Autónoma de Barcelona i Universitat de Birmingham. Escriptor: ha publicat diversos assaigs d’historia política, entre els que destaca “Los discursos políticos del México originario”, poesía “ Lo que no te conté de mis viajes” , noveles “ El Tren de Cristal” y “Ahora que ya no estás” Dirigeix la revista de cultura jurídica “ Ius Fugit” Director de l’editorial “ Nuevos Rumbos” , de Politica editorial en la “Red de Universidades Lectoras” que agrupa a més de 50 universitats espanyoles, italianes, russes, portugueses i de diversos paisos d’América i de la colecció “Novela de Campus” de l’editorial “Renacimiento”

Vicepresidenta

Anna Caballé Masforroll

Professora Titular de Literatura Espanyola de la Universitat de Barcelona. Responsable de la Unitat d’Estudis Biogràfics Departament de Filologia Hispànica Universitat de Barcelona Tinker Visiting Professor 2016 University of Chicago Presidenta “ Asociación Clàsicas y Modernas”. Premio Gaziel de Biografías y Memorias 2009 :“ Carmen Laforet Una mujer en fuga” Premio Manuel Alvar de Estudios Humanísticos 2015 : “Pasé la mañana escribiendo. Poéticas del diarismo español” Escriptora, destaquen els llibres “ Francisco Umbral , el frío de una vida”, “Cinco conversaciones con Carlos Castilla del Pino”, “Una breve historia de la misoginia”, “El bolso de Ana Karenina”, “Sobre la vida y obra de Paulino Masip”, “El feminismo en España”, “La vida escrita por las mujeres”, “Concepción Arenal, la caminante y su sombra”

Secretari

Josep Maria Prat Sàbat

Advocat. Anteriorment: Secretari de la Cambra Agrària Provincial de Girona
Degà del Col·legi d’Advocats de Girona de 1995 a 2005. Membre del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya. Membre del Consell Social de La universitat de Girona. Membre del Consell General de l’ Abogacía Espanyola . President de la Secció del Jurat d’Expropiació de Catalunya a la demarcació de Girona. Està en possessió de la Creu D’Honor de Sant Raimundo de Penyafort 2002. Actualment , es Patró de la Fundacio del Consejo General de la Abogacia Española. Soci de diverses Associacions de Juristes Nacionals i Internacionals.

Representant Ajuntament Palafrugell

Josep Piferrer Puig

Alcalde i Regidor de Cultura.

Vocals

Carme Fenoll Clarabuch
Diplomada en Biblioteconomía i Documentació per la UB . Llicenciada en Documentació per la UOC. Cap de Gabinet del Rector de la UPC. Ex directora de la Biblioteca de Palafrugell Ex directora del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Xavier Rocas Gutiérrez
Arqueòleg i museòleg. Director del Terracotta Museu de Ceràmica de la Bisbal d’ Empordá. Regidor de Cultura del Ajuntament de Palafrugell de 2003 a 2015. Autor dels llibres “Enrajolats. La Bisbal 1839-1980” i “Ceràmica i arquitectura. Els Coromina, Rafael Masó i la gènesi de La Gabarra” a més d’un centenar d’articles especialitzats.
Isabel Verdaguer Clavera
Catedràtica de Filologia Anglesa de la Universitat de Barcelona. Directora del Departament de Filologia Anglesa i Alemanya de la Universitat de Barcelona de 2009 a 2013. Coautora dels llibres “De Clásicos y Traducciones” i “Biomedical English : a corpus based study”i autora de nombrosos capítols de llibres i articles especialitzats. Diplomada en Lingüística per la Universitat de Reading i investigadora visitant a la Universitat de Birmingham, Universitat Catòlica de Lovaina, Universitat de Gotemburg i Universitat Simon Fraser. Coordinadora de Doctorat(2014-2017) i Membre del Claustre de Doctors de la Universitat de Barcelona.