Hasta el 22 de diciembre se puede visitar en la Biblioteca del Campus Barri Vell la exposición que organiza la Cátedra Tom Sharpe en torno al novelista británico. Una muestra que tiene como objetivo dar a conocer la destacada figura de Tom Sharpe, uno de los novelistas británicos más populares del siglo XX, que vivió los últimos años de su vida en Llafranc.
Portada de “Fragmentos de inexistència. Una biografía de Tom Sharpe”
La Fundació Tom Sharpe, representada per Montserrat Verdaguer, va participar el passat 7 de març, a Banyoles a la trobada “Fem xarxa, creem oportunitats! La trobada de les fundacions culturals de Girona”, un acte que va reunir diverses fundacions gironines de diversos àmbits del sector cultural, així com a representats de l’administració autonòmica i local.
La Fundació Tom Sharpe i l’Ajuntament de Palafrugell han renovat el conveni de col·laboració per donar visibilitat del pas de l’escriptor britànic per la localitat empordanesa, on va residir l’última etapa de la seva vida.
El director de la Càtedra Tom Sharpe, Xavier Pla, la presidenta de la Fundació, Montserrat Verdaguer, la patrona, Rosa Regàs, i en Miquel Martin Serra es van reunir el dijous 10 de setembre a Llofriu per a parlar de l’inici de les activitats de la Càtedra Tom Sharpe.
El dijous 3 de setembre, la presidenta de la Fundació, Montserrat Verdaguer, el vicepresident, Jose Mª Pérez-Collados, i la patrona, Anna Caballé, es van reunir a Girona per programar les activitats de la Fundació.
El pasado 20 de mayo se firmó el convenio entre la Fundació Tom Sharpe y la Universitat de Girona para la creación de la Cátedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona. Nombrando al historiador Xavier Pla, director de la misma.
El dissabte 8 de febrer, Miquel Berga, professor de la Universitat Pompeu Fabra, va fer una conferència sobre George Orwell en un acte organitzat conjuntament per la Biblioteca de Palafrugell, la Fundació Josep Pla i la Fundació Tom Sharpe.
El cicle Tresors de la Literatura de la Biblioteca Mercè Rodoreda de Platja d’Aro va estar dedicat a Tom Sharpe. La sessió va anar a càrrec de Montserrat Verdaguer, directora de la Fundació Tom Sharpe i Miquel Martín. A la xerrada s’hi va tractar l’obra i vida de Tom Sharpe fent especial menció a la seva novel·la més coneguda, Wilt.
Lluís Molinas entrevista a Montserrat Verdaguer (Fundació Tom Sharpe) juntament amb Xavier Rocas, el regidor de cultura de l’Ajuntament de Palafrugell. Recorren la història de la Fundació així com la vida de Tom Sharpe a través de tot el seu llegat.
El 23 de març de 2105, es reuneixen: Mª Prat Sàbat, Isabel Verdaguer, José Mª Pérez-Collados, Xavier Rocas i Montserrat Verdaguer per iniciar la Fundació Tom Sharpe. En veiem el moment de la signatura.
Montserrat Verdaguer, Juli Fernández Iruela i Xavier Rocas Gutiérrez presenten La Fundació Tom Sharpe i els seu propòsit. La Fundació difondrà el llegat Literari de l’escriptor arreu de Catalunya i del món.
Montserrat Verdaguer, íntima amiga de l’escriptor, és acualment la marmessora de tota la seva obra i la responsable d’escriure’n la seva biografia. De forma íntima i personal, Montserrat Verdaguer, ens explica com era Tom Sharpe no només com a escriptor, sinó també com a persona.
Un retrat de Tom Sharpe sobre la seva estancia a Llafranc. Es mostra com era la seva vida allà, amb quina gent es rodejava, què va significar per a ell estar on estava i de quina manera va deixar empremta en el territori.
Tom Sharpe va protagonitzar una entrevista el 1995 a L’hotel Llevant de Llafranc, el que va ser la seva residència desde el primer moment en que va arribar a Llafranc fins que va comprar la seva propia casa a la població. Descobrim la seva vida a l’hotel així com el seu entorn on creava les seves obres.