La Fundació

La Fundació Tom Sharpe és una entitat sense ànim de lucre que té la voluntat de potenciar l’estudi i la promoció de l’obra literària de l’escriptor, tant a Catalunya com en l’àmbit internacional. La Fundació es regeix pels seus estatuts i per les disposicions que estableix el Patronat. La Fundació Tom Sharpe rep el suport de l’Ajuntament de Palafrugell i la Diputació de Girona.

President

Montserrat Verdaguer Clavera

Llicenciada en Medicina i Cirugía Universitat de Barcelona 1977. Especialista en Neurologia Universitat de Barcelona 1982. Especialista en Psiquiatria Hospital San Juan de Dios Barcelona 1986. Marmessora llegat Tom Sharpe

Vicepresident

José Maria Pérez-Collados

Catedràtic d’Historia del Dret Universitat de Girona. Anteriorment, investigador titular a la Universitat Nacional Autónoma de México i varies Universitats de Chile, a la Universitat de Zaragoza, Universitat Autónoma de Barcelona i Universitat de Birmingham. Escriptor: ha publicat diversos assaigs d’historia política, entre els que destaca “Los discursos políticos del México originario”, poesía “ Lo que no te conté de mis viajes” , noveles “ El Tren de Cristal” y “Ahora que ya no estás” Dirigeix la revista de cultura jurídica “ Ius Fugit” Director de l’editorial “ Nuevos Rumbos” , de Politica editorial en la “Red de Universidades Lectoras” que agrupa a més de 50 universitats espanyoles, italianes, russes, portugueses i de diversos paisos d’América i de la colecció “Novela de Campus” de l’editorial “Renacimiento”

Secretari

Josep Maria Prat Sàbat

Advocat. Anteriorment: Secretari de la Cambra Agrària Provincial de Girona
Degà del Col·legi d’Advocats de Girona de 1995 a 2005. Membre del Consell dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Catalunya. Membre del Consell Social de La universitat de Girona. Membre del Consell General de l’ Abogacía Espanyola . President de la Secció del Jurat d’Expropiació de Catalunya a la demarcació de Girona. Està en possessió de la Creu D’Honor de Sant Raimundo de Penyafort 2002. Actualment , es Patró de la Fundacio del Consejo General de la Abogacia Española. Soci de diverses Associacions de Juristes Nacionals i Internacionals.

Representant Ajuntament Palafrugell

Vocals

Anna Caballé Masforroll
Professora Titular de Literatura Espanyola de la Universitat de Barcelona. Responsable de la Unitat d’Estudis Biogràfics Departament de Filologia Hispànica Universitat de Barcelona Tinker Visiting Professor 2016 University of Chicago. Presidenta “Asociación Clàsicas y Modernas”. Premio Gaziel de Biografías y Memorias 2009: “Carmen Laforet, Una mujer en fuga”. Premio Manuel Alvar de Estudios Humanísticos 2015: “Pasé la mañana escribiendo. Poéticas del diarismo español” Escriptora, destaquen els llibres “Francisco Umbral, el frío de una vida”, “Cinco conversaciones con Carlos Castilla del Pino”, “Una breve historia de la misoginia”, “El bolso de Ana Karenina”, “Sobre la vida y obra de Paulino Masip”, “El feminismo en España”, “La vida escrita por las mujeres”, “Concepción Arenal, la caminante y su sombra”
Carme Fenoll Clarabuch
Diplomada en Biblioteconomia i Documentació per la UB. Llicenciada en Documentació per la UOC. Cap de Gabinet del Rector de la UPC. Exdirectora de la Biblioteca de Palafrugell Ex directora del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya
Xavier Rocas Gutiérrez
Arqueólogo y museólogo. Director del Terracotta Museo de Cerámica de la Bisbal de Empordá. Concejal de Cultura del Ayuntamiento de Palafrugell de 2003 a 2015. Autor de los libros “Alicatados. La Bisbal 1839-1980 “y” Cerámica y arquitectura. Los Coromina, Rafael Masó y la génesis de La Gabarra “a más de un centenar de artículos especializados.
Isabel Verdaguer Clavera
Catedrática de Filología Inglesa de la Universidad de Barcelona. Directora del Departamento de Filología Inglesa y Alemana de la Universidad de Barcelona de 2009 a 2013. Coautora de los libros “De Clásicos y Traducciones” y “Biomedical English: a corpus based study” y autora de numerosos capítulos de libros y artículos especializados. Diplomada en Lingüística por la Universidad de Reading y investigadora visitante en la Universidad de Birmingham, Universidad Católica de Lovaina, Universidad de Gotemburgo y Universidad Simon Fraser. Coordinadora de Doctorado (2014-2017) y Miembro del Claustro de Doctores de la Universidad de Barcelona.
Miquel Berga i Bagué
Escriptor i periodista. Professor Honorari de Literatura Anglesa Universitat Pompeu Fabra Barcelona, ex degà de la Facultat d’Humanitats a la Universitat Pompeu Fabra, especialista en recerca sobre llengua i literatura anglesa amb especial dedicació a George Orwell.

Entre la seva obra publicada destaca: “Entre la ploma i el fusell”, “Mil nou-cents vuitanta-quatre: radiografia d’un malson”, “John Langdon-Davies: 1987-1971: una biografia anglo-catalana”, “Un hotel a la costa”, “Llegir Orwell avui/Reading Orwell today”, “Un aire anglès” i “Un país estranger”.

Màrius Serra i Roig
Escriptor de novel.la, assaig, literatura infantil, ludolingüística i teatre i traductor. Llicenciat en Filologia Anglesa Universitat de Barcelona, President Consell Lingüístic Assessor de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i Membre numerari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Calatans.

Premis: Premi Ciutat d’Elx (1986), Premi El Brot (1987),  Premi Ciutat de Barcelona de literatura en llengua catalana (1999) , Premi Octavi Pellisa (1999), Premi Crítica Serra d’Or d’estudi literari (2001), Premi Lletra d’Or (2001), Premi Ramon Llull de novel.la (2006), Premi de la Critica Teatral de Barcelona (2007), Premi Memorial Lluís Companys de la Fundació Josep Irla (2011), Premi Sant Jordi de novel.la (2012).