Actualitat

5 de febrer

El Centre Cultural La Mercè es va omplir per escoltar la xerrada “Macbeth: ambició política o legitimitat”, realitzada per l’escriptor i dramaturg Jordi Coca.

El nou cicle de pensament “Shakespeare avui” va arrencar ahir al Centre Cultural La Mercè amb èxit de públic. L’equipament es va omplir de gom a gom per escoltar la primera de les cinc conferències al voltant de l’obra del dramaturg anglès William Shakespeare “Macbeth: ambició política o legitimitat?”, que va anar a càrrec de l’escriptor i dramaturg Jordi Coca.

La proposta va acollir un centenar de persones, fet que constata que el més actual dels dramaturgs morts (i també dels vius), William Shakespeare, és un políedre de mil cares que ens continua fascinant avui, fins i tot potser més que mai. Amb la primera sessió del cicle shakespearià, que va durar gairebé 2 hores, va quedar palès que Shakespeare, com a bon clàssic, continua interpel·lant els lectors i lectores d’avui.

Cicle de conferències “Shakespeare avui. Visions actuals de Shakespeare des de la teoria i la pràctica teatrals”

Aquest cicle sobre Shakespeare aplega alguns dels especialistes i professionals teatrals més destacats del país que han treballat en el cànon shakespearià. La proposta està organitzada per la Càtedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona, de la que la Fundació Tom Sharpe n’és membre, en col·laboració amb l’Escola Municipal d’Humanitats de l’Ajuntament de Girona i coordinat pel doctor en Filologia Catalana i professor de Teoria de la Literatura de la UdG Jordi Sala Lleal.

La segona sessió tindrà lloc el dimarts 20 de febrer, a les 18.30 h, a l’Auditori de La Mercè. El canvi de sala respon justament a l’èxit de públic, ja que la sala polivalent va quedar petita. La segona conferència, a càrrec de Sergi Belbel, porta per títol “Reescriure Shakespeare”, i comptarà amb un major aforament gràcies a la nova ubicació. A hores d’ara, l’activitat ja compta amb un centenar de persones inscrites.

També queden places disponibles per les tres darreres sessions. El dimarts 12 de març serà el torn de Xavier Albertí, que parlarà de “Déu segons Shakespeare”; el dimarts 16 d’abril, Salvador Oliva introduirà “Ricard II, l’obra menys coneguda de Shakespeare” i, finalment, tancarà la primera edició de “Shakespeare avui” Àlex Rigola amb la ponència “Dirigir Shakespeare avui”.

 

Més informació i inscripcions

 

On i quan?

📍 Centre Cultural la Mercè de Girona

🕡 18.30h.