Actualitat

7 de juny

Miquel Martín i Montserrat Verdaguer han presentat l’obra, «Fragments d’ inexistència», a l’antic Hotel Llevant, de Llafranc, a Palafrugell, a on Tom Sharpe va passar els darrers anys de la seva vida, on va morir l’any 2013.

Verdaguer ha col·laborat en aquesta biografia, conscient de que Tom Sharpe li va carregar que la preparés i edités.

L’editorial Anagrama ha publicat la biografia de Tom Sharpe que ha escrit Miquel Martín i Serra amb la col·laboració de Montserrat Verdaguer. L’obra està basada en l’abundant llegat documental que va deixar l’escriptor quan va morir i la biografia aprofundeix en la vida d’aquest geni de l’humor literari britànic del segle XX.

Sharpe es va definir com un «home amb una ment de llagosta», que botava d’un tema a un altre i trencava les lleis de la lògica. Aquesta biografia ajuda a entendre no només les seves contradiccions i la seva efervescent personalitat, sinó com el sarcasme va ser per a ell una arma de defensa enfront de la bogeria del món.

El llibre ha sortit publicat el 29 de maig i s’ha presentat a Llafranc el 6 de juny. En català està editat per Navona edicions sota el títol de Fragments d’inexistència. Una biografia de Tom Sharpe. Mentre que també s’ha publicat en castellà dins del catàleg de Biblioteca de la memòria d’Anagrama sota el títol de Fragmentos de inexistència. Una biografia de Tom Sharpe.

El dimarts 13 de juny la biografia es presenta a la llibreria Documenta de Barcelona i el 4 de juliol a la Llibreria 22.

 

Enllaços a algunes noticies publicades:

 

La biografia de Tom Sharpe revela el terror rere l’humor

El Puntavui

 

Un padre nazi, palizas, represeión sexual y un idilio final en Cataluña

El País

Deu anys després de la mort de Tom Sharpe, Miquel Martín Serra publica la biografia de l’autor britànic titulada “Fragments d’inexistència”

 

TV3

La biografia de Tom Sharpe revela el terror rere l’humor El Puntavui    

 

La Vanguardia

Miquel Martin publica la biografia de Tom Sharpe