Actualitat

Dimecres 3 de juny

El passat 20 de maig es va signar el conveni entre la Fundació Tom Sharpe i la Universitat de Girona per la creació de la Càtedra Tom Sharpe de la Universitat de Girona. Nomenant a l’historiador Xavier Pla, director de la mateixa.

Pla és llicenciat en filologia catalana i francesa, i doctor en Lletres per la Universitat de la Sorbona de París (París IV) el 1996. És professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria de la Literatura a la Universitat de Girona. L’any 2015 li van concedir el Premi Nacional de Cultura que atorga la Generalitat de Catalunya. També col·labora i escriu a diferents mitjans de comunicació com El Punt Avui, El Temps i La Vanguardia.

La Universitat de Girona, per mitjà d’aquesta Càtedra, té com a “missió col·laborar i impulsar la difusió de la llengua i la literatura angleses entre la comunitat universitària i el públic lector en general. Establirà convenis de col·laboració amb l’Institut de Ciències de l’Educació i el Servei de Llengües Modernes de la Universitat de Girona. Trobarà l’equilibri en els eixos bàsics de les institucions que li donen suport: la reflexió acadèmica, l’explotació del fons Tom Sharpe de la biblioteca de la UdG i la divulgació en el territori” com diu en l’acte de signatura.

Actualment, el Fons Tom Sharpe (manuscrits, mecanoscrits, imatges i biblioteca) forma part dels fons personals de la biblioteca del Barri Vell de la UdG. El Departament de Filologia i Comunicació va coordinar la cessió, juntament amb la direcció de la biblioteca, i va oferir un ajut a la catalogació i ordenació del fons.

Per mitjà de la Càtedra Tom Sharpe, la Universitat de Girona durà a terme la col·laboració en les activitats relacionades en assistència, docència i investigació en el següents àmbits: promoure, estudiar i divulgar la figura de Tom Sharpe, així com els principals temes de la seva obra.